Hur LED-lampor är göra vår värld bättre

Det finns många fördelar med att använda LED-lampor. Från behovet av mindre energi till mindre storlek till ljusare ljus som det är ingen överraskning att lysdioder kan göra en verklig skillnad. Här är några sätt som LED-lampor förbättrar vår värld.

Ho Chi Minh-staden i Vietnam meddelade nyligen att de skulle ersätta sina högtrycksnatrium gatubelysning till år 2020 med LED gatubelysning. Målet för staden är att drastiskt minska den mängd energi som behövs för gatubelysning, för att spara energi och att använda energin mer effektivt.

I New York City, Department of Transporta ersättas hundratusentals gamla, traditionella gatubelysning med LED baserade lampor i stadsdelar som Elmhurst, Corona och Jackson Heights. Flytten inte bara producerat betydande energibesparingar, men hjälpte också minska underhållskostnaderna, eftersom lamporna de valde en lång 15 års livslängd. Stadens tjänstemän förutspår att de kommer att spara cirka 6 miljoner dollar per år i energibesparingar och även på reparationer. Det är inte den enda fördelen för dessa kvarter i New York men. I själva verket, en av de främsta orsakerna LED valdes för detta projekt skulle bidra till att minska brottsligheten i dessa områden. Globala studier har visat att bättre belysning i bostadsområden minskar den totala brottsligheten. Brottsförebyggande är ytterligare en fördel och anledning att använda LED-lampor.

`’

Richard Masoner / Cyclelicious – 2007

I Toledo, Ohio, är medborgare att samla in pengar för att installera tusentals LED-lampor på Anthony Wayne Bridge så att de kan lysa upp i patriotiska färgerna rött, vitt och blått. Lamporna skulle vara programmerbart så att olika färger och mönster kan visas på bryggan för olika händelser, helgdagar och årstider. För denna användning är lysdioder gör vår värld ljusare och mer festliga.

Anledningar till varför LED är säkrare

Lysdioder kan inte bara göra gatorna säkrare genom att tända dem. Lysdioder är också säkrare eftersom de inte brinna som traditionella glödlampor. Förr i tiden, skulle du sätta traditionella julen lampor på din julgran. Tyvärr har dessa lampor bränt varm och även varm och placeras på en torr julgran, kan det värme orsaka en brand i hemmet. Lysdioder kan också placeras i områden där ljus behövs ännu inte kan placeras, eftersom elektricitet inte kan hittas i närheten. Dessutom lysdioder avger en ljusare ljus så att färre lampor behövs och det krävs mindre energi för att avge samma ljus.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar